Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Γέροντας του Σανακσάρ, συμβουλές και προφητείες.ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ

 


Ο μελλοντικός γέροντας γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Ιχάλκη, σε μια οικογένεια αγροτών, τους Βερεντιάκινους. Ο Ιβάν ονειρευόταν να γίνει ιερέας, αλλά έπρεπε να επιλέξει άλλα επαγγέλματα: φορτωτής, ξυλουργός, ηλεκτρολόγος. Το 1957 παντρεύτηκε μια κοπέλα, την Άννα, και ο γάμος απέκτησε 2 κόρες.

Ο μελλοντικός γέροντας γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Ιχάλκη, σε μια οικογένεια αγροτών, τους Βερεντιάκινους.  Ο Ιβάν ονειρευόταν να γίνει ιερέας, αλλά έπρεπε να επιλέξει άλλα επαγγέλματα: φορτωτής, ξυλουργός, ηλεκτρολόγος.

Η μία παντρεύτηκε ιερέα, έχει 12 παιδιά, η δεύτερη έγινε μοναχή. Μόνο το 1974 μπόρεσε να έρθει πιο κοντά στο όνειρό του - έγινε φύλακας σε έναν από τους καθεδρικούς ναούς του Σαράνσκ και στη συνέχεια μπόρεσε να γίνει διάκονος, ιερέας και το 1987 - αρχιερέας. Έγραψαν για τον πατέρα Ιωάννη ότι ήταν σεμνός και αποτελεσματικός, έκανε άψογη ζωή και αγαπήθηκε από τους ενορίτες του. Το 1990 πήρε μοναχικούς όρκους και αργότερα έγινε ηγούμενος. Πέθανε το 2001, μετά από σοβαρή ασθένεια.

Συμβουλή

Στον ιστότοπο happy-school.ru υπάρχει ένα άρθρο γραμμένο με βάση το βιβλίο του Zhogolev «Γέροντας Ιερώνυμος», μιλά για τις συμβουλές και τις οδηγίες του.

Ο μελλοντικός γέροντας γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Ιχάλκη, σε μια οικογένεια αγροτών, τους Βερεντιάκινους.  Ο Ιβάν ονειρευόταν να γίνει ιερέας, αλλά έπρεπε να επιλέξει άλλα επαγγέλματα: φορτωτής, ξυλουργός, ηλεκτρολόγος.-2

Όταν ρωτήθηκε ο γέροντας για ασθένειες, απάντησε ότι με ποιο όργανο αμαρτάνει ο άνθρωπος, τότε πονάει. Για να ανακάμψετε, πρέπει να προσευχηθείτε και να μετανοήσετε. Του άρεσε να επαναλαμβάνει ότι το πιο σημαντικό πράγμα σε έναν άνθρωπο είναι η αγάπη· μπορεί να καλύψει πολλές αμαρτίες. Αυτός που καταδικάζει τους άλλους θα εξισωθεί με τους μάγους. Δεν χρειάζεται να λυπάσαι τον εαυτό σου· αν είσαι άρρωστος, καλύτερα να σαπίσεις, το κυριότερο είναι να σωθείς για την αιωνιότητα.

Τα αγαπημένα του λόγια:

«Δεν υπάρχει αλήθεια στη γη, είναι στον ουρανό», «Ζητήστε πρώτα τη Βασιλεία των Ουρανών και τα υπόλοιπα θα σας προστεθούν»

Ο γέροντας επανέλαβε ότι ο δαίμονας πολεμά για έναν άντρα 7 φορές πιο δυνατό από ότι για μια γυναίκα, γιατί είναι εικόνα Θεού. Μίλησε επίσης για τη μεγάλη δύναμη της προσευχής. Όταν τον ρώτησαν αν αξίζει να αφήσει τον μεθυσμένο σύζυγό του ή να ταΐσει τα αδρανή παιδιά, απάντησε ότι αυτός ήταν ο σταυρός του, όσο πιο βαρύς ήταν, τόσο το καλύτερο. Ο καθένας έχει τον δικό του σταυρό, πρέπει να τον κουβαλάμε, όχι να τον εγκαταλείπουμε.

Ο γέροντας είπε ότι ένας Ορθόδοξος δεν πρέπει να μαλώνει με κάποιον, μπορεί να απαντήσει μόνο «ναι» ή «όχι», γιατί οι διαφωνίες μπορούν να ενοχλήσουν την ψυχή και γι' αυτό η χάρη φεύγει και η χάρη πρέπει να διατηρηθεί.

«Το να κάνεις καλό σημαίνει να μεγαλώνεις ένα στέμμα για τη Βασιλεία των Ουρανών. Ας κάνουμε μια καλή πράξη - φυτέψτε ένα λουλούδι για ένα τέτοιο στέμμα. Κάνουμε το κακό - μαζεύουμε λουλούδια από αυτόν. Το τι είδους στέμμα θα αποκτήσετε εξαρτάται από τη δουλειά σας - πλούσιο ή φαλακρό».
Ο μελλοντικός γέροντας γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Ιχάλκη, σε μια οικογένεια αγροτών, τους Βερεντιάκινους.  Ο Ιβάν ονειρευόταν να γίνει ιερέας, αλλά έπρεπε να επιλέξει άλλα επαγγέλματα: φορτωτής, ξυλουργός, ηλεκτρολόγος.-3

Σε άλλο site διαβάζουμε:

Κάποια υπηρέτρια του Θεού Όλγα ρώτησε κάποτε τον ιερέα: «Τι να ζητήσω από τον Κύριο;» Ο γέροντας απάντησε: «Πρώτα απ' όλα, αναζητήστε τη Βασιλεία των Ουρανών». - «Τι γίνεται με τα καθημερινά πράγματα;» - «Δεν χρειάζεται να ρωτήσεις. Απλώς πες: «Γενηθήτω το θέλημά σου».
Η Όλγα ρώτησε: «Τι είναι ταπείνωση; Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι η ταπεινοφροσύνη και πού είναι ευχάριστο στους ανθρώπους». «Η ταπεινοφροσύνη είναι η εσωτερική κατάσταση της ψυχής μας. Ποτέ μην θυμώνεις, ποτέ μην νευριάζεις, ποτέ μην θυμώνεις. Να αντέχεις πάντα, αγάπη. Η αγάπη είναι υπομονετική."

Προβλέψεις

Δεν γίνεται σχεδόν καμία αναφορά στις προβλέψεις του στους ορθόδοξους ιστότοπους· λένε μόνο ότι ο Γέροντας Σανακσάρ ήταν οξυδερκής. Στην ιστοσελίδα «Orthodoxy.Ru» διαβάζουμε:

Ο μελλοντικός γέροντας γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Ιχάλκη, σε μια οικογένεια αγροτών, τους Βερεντιάκινους.  Ο Ιβάν ονειρευόταν να γίνει ιερέας, αλλά έπρεπε να επιλέξει άλλα επαγγέλματα: φορτωτής, ξυλουργός, ηλεκτρολόγος.-4

«Ο ηγούμενος Ιερώνυμος, σε σχέση με τον κυρίαρχο, μας υποστήριξε πολύ, μίλησε για τη μελλοντική δόξα της βασιλικής οικογένειας. Παρόλο που ήταν αισιόδοξος και πίστευε ότι θα υπήρχε ακόμα βασιλιάς στη Ρωσία, θα υπήρχε ευημερία στη Η Πατρίδα μας, και ότι η Ρωσία δεν θα διαλυόταν ποτέ από κανέναν αντίχριστο, η χώρα μας θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.
Μας έδωσε όμως εντολή σε εμάς τους μοναχούς να προετοιμαστούμε για πολύ δύσκολες στιγμές. Όταν ρώτησα ποιος θα μπορούσε να σωθεί, ο γέροντας απάντησε ότι μόνο όσοι έχουν σταθερή («Κοζάικη!») πίστη, πλήρη εμπιστοσύνη στον Κύριο και παραδίδονται ολοκληρωτικά στα χέρια του Θεού. Και καμία σαρκική, ανθρώπινη σοφία δεν πρέπει να υπερισχύει».

Ένα άρθρο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο stolica-s.su, το οποίο λέει ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να έρχονται στον τάφο του γέροντα για να ζητήσουν βοήθεια, αφήνοντας σημειώσεις με τις αγαπημένες τους επιθυμίες. Λένε ότι εκεί θεραπεύονται άνθρωποι που η επίσημη ιατρική έχει αναγνωρίσει ως απελπιστικά άρρωστους. Εκεί αναφέρεται και μια μικρή προφητεία του γέροντα:

"Η Nadezhda Fomenko από το Ιρκούτσκ έγινε πνευματική κόρη του πρεσβυτέρου τη δεκαετία του 1990. Διάβαζε ένα άτομο σαν ανοιχτό βιβλίο", λέει η Nadezhda Fomenko. Ο πνευματικός μας πατέρας είπε επίσης ότι ένας πόλεμος περιμένει την ανθρωπότητα, αλλά θα διαρκέσει μόνο δύο ημέρες. Όταν ρωτήσαμε , ποιοι είναι οι λόγοι για τέτοια παροδικότητα, απάντησε: «Τα αεροπλάνα πετούν γρήγορα...».
Ο μελλοντικός γέροντας γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Ιχάλκη, σε μια οικογένεια αγροτών, τους Βερεντιάκινους.  Ο Ιβάν ονειρευόταν να γίνει ιερέας, αλλά έπρεπε να επιλέξει άλλα επαγγέλματα: φορτωτής, ξυλουργός, ηλεκτρολόγος.-5

Στο βιβλίο του Vitaly Simonov «Προφητείες για πολέμους και κατακλυσμούς. Ρωσία, Λιβύη, Ιαπωνία... τότε παντού;», που θεωρείται εσωτερική λογοτεχνία, αναφέρεται και η προφητεία του Ιερομόναχου Ιερώνυμου του Σανακσάρ, του αποδίδονται τα ακόλουθα λόγια :

«Η ιστορία τόσο της Γης όσο και του Ανθρώπου δεν έχει περιγραφεί εντός των ορίων της λογικής μέχρι σήμερα, ωστόσο, τα ορόσημα της ανάπτυξής τους έχουν ήδη σκιαγραφηθεί...
Μετά τον κατακλυσμό, ο Κύριος παρέμεινε Θεός για όλους τους ανθρώπους και για κάθε έθνος. Αλλά δεν ήταν κάθε λαός προορισμένος για το στέμμα του εκλεκτού του Θεού. Το θρυλικό αρχαίο Ισραήλ στους γιους του, λόγω της αύξησης της αμαρτίας σε αυτούς, έχασε αυτή την τιμή, και μεταφέρθηκε στον ρωσικό λαό, από γιους σε μωρά.
Η αρχαία πηγή των ζωικών νερών στέρεψε, μια νέα εμφανίστηκε. Και όλος ο κόσμος έφτασε στους Ρώσους, και οι Ρώσοι - σε όλο τον κόσμο.
Ως αποτέλεσμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, όλος ο κόσμος θα περάσει στους Ρώσους.
Στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ρωσία θα παραμείνει μακριά από τη σύγκρουση χωρίς αντίποινα.
Η κύρια μάχη θα διεξαχθεί μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Κίνας, οι οποίες θα αιμορραγούν αμοιβαία η μία την άλλη, εξαλείφοντας τη διακυβέρνηση, την άμυνα, το δυναμικό ισχύος και καταστρέφοντας την οικονομία. Μετά τον πόλεμο, μόνο η Ρωσία θα έχει ακεραιότητα και δυνατότητες ισχύος για παγκόσμια ηγεσία.
Προχωρώντας προς το καθολικό αίτημα των λαών και παίρνοντας στα χέρια της τη ράβδο Εκείνου που Συγκρατεί το Κακό του Κόσμου, θα αναγγείλει την παγκόσμια προστασία, κηρύσσοντας το σχηματισμό της Αγίας Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Ταυτόχρονα, θα αφήσει πίσω του, ως παγκόσμια Δύναμη, την αυτοκρατορία: στα όπλα, στον κρατικό-πληροφοριακό μηχανισμό, στο στρατιωτικό-επιστημονικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα και, κυρίως, στην Εκκλησία του Χριστού... ”

Στη συνέχεια, παρατίθενται τα εδάφη που θα γίνουν μέρος της Αγίας Ρωσικής Αυτοκρατορίας και μιλάει επίσης για την εξαφάνιση του εβραϊκού έθνους. Λίγο περίεργη προφητεία· πιθανότατα δεν έχει να κάνει με τον γέροντα. Υπάρχουν ακόμη πιο τρομερές προβλέψεις στο Διαδίκτυο, που επίσης του αποδίδονται, για πείνα, έντονη δίψα και άλλες φρικαλεότητες. Δεν τα δημοσιεύσαμε όμως· είναι απίθανο να είχε γράψει κάτι τέτοιο ο άγιος γέροντας.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου