Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Ο Γέροντας Αλύπιος Μονής Δοχειαρίου σ’ Άγιον Όρος λέει ένα αυτοσχέδιο Πολυχρόνιο ψαλτοτράγουδο προς τιμήν του κανονικού Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριου που είχε γεννέθλια! BINTEO. ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

Ο Γέροντας Αλύπιος Μονής Δοχειαρίου σ’ Άγιον Όρος λέει ένα αυτοσχέδιο Πολυχρόνιο ψαλτοτράγουδο προς τιμήν του κανονικού Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριου που είχε γεννέθλια! BINTEO.

 

Ο Γέροντας Αλύπιος της Μονής Δοχειαρίου στο Άγιον Όρος λέει ένα αυτοσχέδιο Πολυχρόνιο

ψαλτοτράγουδο προς τιμήν του κανονικού Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριου που αυτές τις μέρες είχε γεννέθλια είναι σήμερα αισίως 79 ετών παρά τον πόλεμο πανταχόθεν που υφίσταται. Η μονή Δοχειαρίου έχει αγαστές σχέσεις με τον Μητροπολίτη Ονούφριο πιστούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες του ποιμνίου του από την εποχή που ηγούμενος στη Μονή ήταν ο Άγιος Γέροντας Γρηγόριος πολυχαρισμαστικός και χαρισματούχος Γέροντας ένας πραγματικός στάρ-ετς . Eίναι από τους άγιους που συγκρούονται με το κατεστημένο δεν είναι οσφυοκάμπτες και κολαούζοι της εξουσίας.

Άγιος Γέροντας σαν τον Άγιο Αμβρόσιο Μεδιολάνων τον Αη Γιάννη το Χρυσόστομο τον Μ Αθανάσιο τον Άγιο Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο τον Άγιο Αθανάσιο Πάριο άγιοΙωάννη Δαμασκηνό (τονακρωτηρίασε η εξουσία) Όσιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός ( τον κλείσαν σε ψυχιατρείο γιατί ασκούσε ακτιβιστική κριτική στους κοσμοκράτορες της εποχής του) Άγιο Λουκά Συμφερούπολης (εξορίστηκε και φυλακίστηκε γιατί εναντιώθηκε στην εξουσία) και όλους τους μάρτυρες των πρώτων αιώνων που διαφοροποιήθηκαν από τις αρχές και εξουσίες του σκότους) και τόσους άλλους..

ΑγιοΠροδρομίτες αντισυμβατικοί εκκλησιαστικοί αντικομφορμιστές … η συνείδηση της Εκκλησίας στα σκοτεινά χρόνια..

+ Γέροντας Γρηγόριος Ηγούμενος Μονής Δοχειαρίου Αγ. Όρους: ”Μακριά από την Ευρώπη, μακριά από την Αμερική καθήστε κοντά στους Ρώσους που είναι ομόδοξοι” (ΒΙΝΤΕΟ) Γέροντας….ένας πραγματικός σταρ-ετς στην ταινία ”Που είσαι Αδάμ;”

H εποχή μας πόσο πιο αθώα είναι από τις προηγούμενες τόσο πια η κανονικότητα την έχει κατακλύσει που δεν έχει χώρο για Ομολογητές;

Και οι Ομολογητές ποιοι είναι είναι αυτοί που ορθοτομούντες τον λόγο της αληθείας σε κάθε περίοδο εναντιώνονται στις στρεβλώσεις που επιβάλει κάθε φορά είτε η κοσμική είτε η εκκλησιαστική εξουσία είτε και οι 2 μαζί ως διαπλεκόμενες σιαμαίες αρχές.

Γρηγόριος σάρκασε τον αιώνα απατεώνα ……και αγίασε ως και σήμερα η παρουσία του είναι καταλυτική σε ζωές ανθρώπων και πολλοί έχουν να διηγηθούν πολλά επ΄αυτού. Αφού οι δίκαιοι δεν πεθαίνουν..

Η Βουλή Ουκρανίας ψήφισε πρόσφατα την απαγόρευση της Εκκλησίας που ηγείται ο Ονούφριος που είναι η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη Εκκλησία Ουκρανίας και πάντα είναι προς υπογραφή από Ζελένσκι..

Γέροντας Γρηγόριος ο Ηγούμενος της Δοχειαρίου και ο Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος σε συνάντηση τους στο Άγιον Όρος..(συλλεκτικό)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου