Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

«Ο χρόνος θα περάσει πιο γρήγορα»: ένας διάσημος γέρος που πέθανε πριν από την πανδημία προέβλεψε μια παγκόσμια καταστροφή για τον κόσμο ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ




«Ο χρόνος θα περάσει πιο γρήγορα»: ένας διάσημος γέρος που πέθανε πριν από την πανδημία προέβλεψε μια παγκόσμια καταστροφή για τον κόσμο


Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Φιλοθέου Αριζόνας, κατά κόσμο Ιωάννης Μωραΐτης, που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2019, άφησε πολλές προφητείες που έγιναν πραγματικότητα τόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του μοναχού όσο και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται μετά τον θάνατό του. Μία από τις προβλέψεις του γέροντα συνδέεται με


έναν ισχυρό κατακλυσμό του 21ου αιώνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρόκειται μόνο για κλιματικές καταστροφές, αλλά και για τη στάση των ανθρώπων μεταξύ τους.

Έλληνας αρχικά, ο Αθωνίτης Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας  είναι γνωστός όχι μόνο για την ίδρυση δεκαεννέα ορθόδοξων μοναστηριών για άνδρες και γυναίκες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά και για το ότι ήταν μαθητής του Αθωνίτη ασκητή, Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή, για τον οποίο έγραψε. το βιβλίο «Η ζωή μου με τον Γέροντα Ιωσήφ».


Το κύριο ορθόδοξο μοναστήρι που δημιούργησε ο πρεσβύτερος είναι το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου στην Αριζόνα, γι' αυτό ο γέροντας ονομάζεται Εφραίμ της Αριζόνας ή «Απόστολος της Αμερικής».


Ο Εφραίμ από την Αριζόνα υποστήριξε ότι η ανθρωπότητα θα βιώσει σύντομα έναν παγκόσμιο κατακλυσμό, ο οποίος θα συμβεί λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των χωρών.


«Όταν φύγω, ο χρόνος θα κυλά γρηγορότερα, οι καταστροφές και οι κακοτυχίες θα αρχίσουν στη Γη, οι άνθρωποι δεν μπορούν ακόμη να τα αντιμετωπίσουν. Σας ζητώ να πείτε σε όλους ότι πρέπει να μετανοήσουν και να ζητήσουν συγχώρεση από τον Θεό»,  αναφέρει  το NEVSKIE NEWS στον Εφραίμ από την Αριζόνα με αναφορά στο «Λόγος και Πράξη».


γέρος.jpg



φωτογραφία: valaam.ru


Ο πρεσβύτερος υπενθύμισε στους ανθρώπους πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι να μην κρατάτε αγανάκτηση και θυμό στην καρδιά σας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος σύντομα θα αλλάξει δραματικά. Μόνο όσοι είναι έτοιμοι να ζήσουν αρμονικά θα μπορέσουν να μείνουν σε αυτό. Το κύριο λάθος θα είναι η επιθυμία υπεράσπισης υλικών συμφερόντων.


Λίγες μέρες πριν τον θάνατό του, ο γέροντας ενημέρωσε τους αδελφούς ότι έβαζε τέλος στην επίγεια ζωή του. 2 εβδομάδες μετά τον θάνατό του, οι ελληνικές εφημερίδες δημοσίευσαν μια προφητεία που σχετίζεται άμεσα με την εποχή μας.


Καθώς έφευγε, επανέλαβε πολλές φορές ότι άρχιζε η πιο επικίνδυνη εποχή στην ιστορία· είδε καταστροφές σε τεράστια κλίμακα, που συνδέονται όχι μόνο με κλιματικές καταστροφές, αλλά κυρίως με την εχθρική στάση των ανθρώπων μεταξύ τους. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα μοιάζει εντελώς διαφορετικός. Οι καιροί είναι διαφορετικοί, η πονηριά και η απληστία των ανθρώπων θα ανοίξουν έναν μυστικό πόλεμο, σε κλίμακα ασύγκριτη με κανέναν άλλο. Επιπλέον, έχει ήδη ξεκινήσει και αν οι άνθρωποι έβλεπαν, όπως εκείνος, τι πραγματικά συμβαίνει, θα καταλάβαιναν ότι κανείς εκτός από τον Θεό δεν μπορεί να σταματήσει αυτό που συμβαίνει, γράφει το κανάλι Zen " SVL ".


Ο Ορθόδοξος κληρικός Εφραίμ του Φιλοθέου της Αριζόνα,  εκοιμήθη στις 8 Δεκεμβρίου 2019 σε ηλικία 92 ετών, λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο μάντης μιλούσε για εξάπλωση του Covid ή αν μιλούσε για έναν άλλο, πιο καταστροφικό κατακλυσμό.


sibkray.ru 


AΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.


Αναρτήθηκε από Ellinida στις 2:29 μ.μ.  

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

BlogThis!


Ετικέτες ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου